LIVE TEXT | Război în Ucraina: Expert: A treia fază a contraofensivei forțelor ucrainene urmează să înceapă

LIVE TEXT | Război în Ucraina: Expert: A treia fază a contraofensivei forțelor ucrainene urmează să înceapă

Expertul a remarcat că în regiunea Zaporojie funcționează în prezent unități cu funcționalitate limitată și sunt foarte încetinite de minele terestre lăsate în urmă de forțele ruse, scrie agenția Unian.

Ucraina FOTO: Shutterstock

„În regiunea Zaporojie funcționează unități cu funcționalitate limitată - acestea sunt unități care nu funcționează la capacitate maximă. Practic 70-80% din misiunile de luptă din această zonă sunt efectuate de componenta de infanterie, deoarece este periculos să folosești totul. Uneori este chiar necesar să se efectueze manual deminarea, nefolosind mijloace specializate adecvate, deoarece acestea atrag atenția asupra lor și pot fi un element de țintire a artileriei inamicului”, a adăugat expertul, conform agenției Unian.ua.

UPDATE 03:44 „Wagner” în Belarus: tensiunea crește la granița de nord a Ucrainei

Serviciul de Frontieră de Stat a transferat personal suplimentar în nord, iar armata a consolidat fortificațiile cu sisteme suplimentare antitanc și antiaeriene. Tensiunea crește la granița de nord a Ucrainei din cauza temerilor cu privire la un nou atac al Federației Ruse din partea Belarus, legat de prezența mercenarilor PMC „Wagner” în țară. Granița este întărită nu numai de Ucraina, ci și de Polonia, scrie agenția Unian.

UPDATE 02:03 Ucraina: Armata a eliberat de trupe rusești satul Staromaiorske din regiunea Donețk

Armata ucraineană a eliberat de forțele rusești satul Staromaiorske din regiunea Donețk, pe frontal de sud, unde armata Kievului și-a intensificat contraofensiva în ultima perioadă, a anunțat viceministrul apărării Hanna Maliar. Detalii aici.

UPDATE 23:58 Președintele Zelenski a ținut o ședință a Marelui Cartier General al Armatei

Zelenski a ținut o ședință a Marelui Cartier General al Armatei unde a discutat despre inspecția comitetelor militare aflată în desfășurare. În timpul ședinței s-au discutat mai multe probleme cheie legate de apărare, protecția aeriană și a orașelor, scrie agenția Unian.

UPDATE 21:49 Serviciile de informaţii americane afirmă că Rusia ar primi tehnologie militară din China

Un raport al serviciilor americane de informaţii, desecretizat joi, arată că China ajută Rusia să ocolească sancţiunile occidentale şi probabil furnizează Moscovei tehnologie militară sau cu dublă utilizare, militară şi civilă, transmite Reuters. Detalii aici.

UPDATE 20:41 Cum vrea NATO să evite transformarea Mării Negre în lac rusesc. Ce spune un analist militar român

După atacarea porturilor ucrainene, Aliații intensifică acțiunile de supraveghere și recunoaștere în regiunea Mării Negre, inclusiv în ceea ce privește patrulele maritime și dronele. Detalii aici.

UPDATE 21:37 Putin, lăsat să aștepte de către omologul său egiptean. Cu ce a încercat să-și ocupe timpul VIDEO

Un videoclip cu președintele rus Vladimir Putin plictisit în timp ce este lăsat să aștepte de către omologul său egiptean, Abdel Fattah el-Sisi, a fost publicat pe Twitter de Anton Gherașcenko, consilier al ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei. Detalii aici.

UPDATE 20:00 SUA vor transmite CPI informaţii despre crimele de război comise de Rusia în Ucraina

Preşedintele SUA, Joe Biden, a însărcinat guvernul american să înceapă să transmită Curţii Penale Internaţionale (CPI) informaţii despre crimele de război comise de trupele ruse în Ucraina, a declarat joi un responsabil de la Washington. Detalii aici.

UPDATE 19.15 Evgheni Prigojin a apărut la Sankt Petersburg și s-a întâlnit cu lideri africani invitați de Putin

Deși lumea îl credea în exil în Belarus, după revolta eșuată a mercenarilor Wagner de luna trecută, Evgheni Prigojij a fost depistat, joi, 27 iulie, la Sankt Petersburg, într-o întâlnire cu un demnitar african în marja summitului Rusia-Africa, scrie CNN

Deşi unele surse ruseşti au sugerat că Evgheni Prigojin este chiar la summitul prezidat de Vladimir Putin, fotografia cu liderul grupării paramilitare Wagner a fost făcută de fapt la hotelul Trezzini din Sankt Petersburg, care aparține familiei lui Evgheni Prigojin, potrivit siteului fontanka.ru. Detalii aici

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB